Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling doet aangifte na vier branden in korte tijd: 'Erg gevaarlijk'

14-05-2020, 19.28 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals

De Efteling heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. Dat bevestigt een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings. Op het terrein van de Efteling vonden in korte tijd vier branden plaats. Vermoedelijk werd het vuur steeds aangestoken.

De eerste brand brak uit op 27 april. Ook maandag, gisteren en vandaag woedde er brand op grondgebied van de Efteling. "De eerste keer dachten we nog aan een ongelukje, maar later heeft een getuige gezien dat een brand opzettelijk werd aangestoken", aldus de voorlichtster. "En dan vinden wij wel dat we in actie moeten komen."

De brandjes hebben het attractiepark zelf niet bereikt. Ook de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land bleven gespaard. "Maar het gebeurde wel op grond die van ons is, in de buurt van ons overloopparkeerterrein. Erg gevaarlijk, zeker met deze droogte. Het kan binnen een paar minuten voor veel schade zorgen, bijvoorbeeld als het overslaat op woonhuizen of stallen. Dat moeten we gewoon voorkomen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be