Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Groene en rode bollen moeten zorgen voor genoeg afstand in Plopsaland

14-05-2020, 22.23 uur

Hoe gaat Plopsaland ervoor zorgen dat bezoekers genoeg afstand houden in wachtrijen? Vanwege het coronavirus mogen gezelschappen voortaan niet meer dicht op elkaar staan. Waar sommige andere parken kiezen voor afzetlint en waarschuwingstape, heeft Plopsa een subtielere oplossing voor ogen.

"We zijn overal rode en groene bollen aan het plakken", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan het Belgische reportageprogramma Pano. "Het is logisch: op de groene bol mag je staan met je gezin. De rode bol, de afstand tussen de twee groene bollen, dient als een neutrale zone waar het niet de bedoeling is dat je aanschuift."

Hij neemt de vernieuwde waterbaan DinoSplash als voorbeeld. Bezoekers nemen daar plaats in bootjes in de vorm van uitgeholde boomstammetjes. Normaal gesproken worden die gevuld met zo veel mogelijk personen, om de capaciteit te verhogen. "Dat gaan we nu ook niet doen. Iedereen zal in een boot zitten met zijn familie. Het volgende boomstammetjes blijft leeg en wordt dan keer op keer ontsmet."

Entreeprijs
Eerder kondigde Plopsaland al aan te gaan werken met twee verschillende tijdvakken per dag. Voor de vijf Plopsa-parken in België, Nederland en Polen is nog geen openingsdatum bekend. Plopsa's Holiday Park in Duitsland mag vanaf 11 juni weer bezoekers ontvangen.Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be