Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Vanaf 21 mei weer aapjes kijken in Apenheul

12-05-2020, 15.28 uur

Apenheul in Apeldoorn gaat na een winterslaap van ruim een half jaar weer open. Vanaf Hemelvaartsdag - donderdag 21 mei - kan iedereen weer een bezoek brengen aan het Gelderse dierenpark. In de dagen daarvoor worden de nieuwe coronamaatregelen al getest met medewerkers en abonnementhouders.

Eerst zijn personeelsleden met hun gezinsleden welkom. Vervolgens mogen abonnees het park op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 mei herontdekken. "De medewerkers hebben de afgelopen weken hard gewerkt om een uitje naar Apenheul op een leuke en veilige manier mogelijk te maken", vertelt directeur Roel Welsing.

Apenheul is al maanden bezig met de ontwikkeling van een nieuw gebied. Dat bestaat onder andere uit een voedselbos met rode titi's, witgezichtsaki's en dwergapen, een nieuwe horecagelegenheid met een terras, een grote speeltuin en nieuwe apeneilanden met zwarte brulapen en witschouderkapucijnapen.

Doorloopgebieden
"De officiële opening van dit unieke gebied vindt nog op een later moment plaats", aldus Welsing. Vanwege het coronavirus gaan sommige doorloopgebieden met loslopende apen dicht. "Om zo de veiligheid van mens en dier te waarborgen", laat Apenheul weten. "De apen zijn in dit geval dan vaak zichtbaar via uitzichtpunten." Er komt ook een vaste looproute met eenrichtingsverkeer.

Apenheul gaat in eerste instantie open voor een beperkt aantal gasten. Vanaf eind deze week is het mogelijk om online tickets te bestellen. Alle bezoekers, dus ook seizoenkaarthouders, moeten een reservering plaatsen voor een dag én een tijdslot. "Dit is nodig om een optimale spreiding aan te brengen in het park."

Eerder open
Abonnementhouders hebben ook de rest van het seizoen een streepje voor. Voor hen gaat het park iedere dag een half uur eerder open, namelijk om 09.30 uur in plaats van 10.00 uur.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be