Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Youtuber neemt kijkje in verlaten Nederlands pretpark

09-05-2020, 15.41 uur

Wat is er nog over van het gesloten pretpark Speelstad Oranje? Het overdekte Drentse attractiepark ging in september 2015 dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Vierenhalf jaar later is er bijna niets veranderd, ontdekte youtuber Govert Sweep.

Hij beweert dat hij toestemming heeft gekregen van een beveiliger om rond te lopen in het park. Nagenoeg alle attracties zijn nog intact, blijkt uit de beelden van Sweep. Hij laat onder meer bootjes, een reuzenrad, botsauto's, glijbanen, een spookhuis en een achtbaan zien.

Ook het aangrenzende vakantiepark met enkele honderden bungalows ligt er vandaag de dag relatief netjes bij. Tussen 2014 en 2017 werden daar asielzoekers opgevangen. Nu verblijft er niemand meer.

Weer open
Speelstad Oranje en het bijbehorende bungalowpark zijn eigendom van ondernemer Hennie van der Most, die nu bezig is met de bouw van Attractiepark Rotterdam. In 2018 vertelde hij nog dat hij van plan was om het Drentse park op te knappen en weer open te gooien. Daar kwam niets van terecht. Nu wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar.Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be