Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Politicus hekelt willekeur bij heropening pretparken

08-05-2020, 12.20 uurBeeld: Goldentapes

Het is een slechte zaak dat er niet één lijn wordt getrokken bij het heropenen van de pretparken in Duitsland. Dat schrijft Hans-Ulrich Ihlenfeld, gouverneur van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, in een verklaring. In Rijnland-Palts ligt onder andere attractiepark Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group.

Alle zestien Duitse deelstaten mogen zelf bepalen wanneer hun pretparken en dierentuinen weer open kunnen gaan. Oneerlijk, vindt politicus Ihlenfeld. "Alle parken zouden hetzelfde behandeld moeten worden en gelijktijdig geopend moeten worden."

Hij vreest voor een oneerlijke concurrentiestrijd. "Als het ene park open mag en Holiday Park niet, versterkt dat de concurrentiepositie van de bedrijven die wel operationeel zijn. Mensen zullen kiezen voor een ander park in een andere deelstaat. Dat kan fataal aflopen voor Holiday Park, terwijl het park zo belangrijk is voor onze regio en de werkgelegenheid."

Maandag
Tot nu toe is er voor de attractieparken in Rijnland-Palts geen openingsdatum bekend, terwijl de parken in Noordrijn-Westfalen bijvoorbeeld aanstaande maandag alweer open mogen. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof kan zich wel vinden in de woorden van Ihlenfeld. Hij heeft het bericht van de bestuurder gedeeld op zijn eigen Facebook-pagina.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be