Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park gaat deze maand nog open: restricties voor abonnees

08-05-2020, 10.09 uur

Het grootste pretpark van Duitsland gaat deze maand nog open. Europa-Park is van plan om het pretparkseizoen te starten op vrijdag 29 mei. Dat is precies negen weken later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het dragen van mondkapjes wordt verplicht gesteld in overdekte ruimtes, wachtrijen en attracties.

Op veel plekken zorgt Europa-Park voor extra veiligheids- en hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Anderhalve meter afstand houden is noodzakelijk. Bezoekers krijgen ook de opdracht om regelmatig hun handen te wassen. Shows, parades en filmvoorstellingen gaan voorlopig niet door.

Daarnaast ontwikkelt het pretpark een speciale app om groepsvorming tegen te gaan. Die heet Distance Radar. "Het doel van de app is om gasten op een speelse manier te motiveren om zich tijdens een bezoek te houden aan de geldende afstandsregels", staat in de beschrijving. De app kan ook mogelijke besmettingsgevallen in kaart brengen.

Kaartverkoop
De restaurants van de hotels kunnen al vanaf 18 mei stapsgewijs open. Op 13 mei start de online kaartverkoop voor het park. Vanwege de beperkte capaciteit wordt het verplicht om vooraf tickets te bestellen. Reeds gekochte entreebewijzen kunnen in de ticketshop worden omgezet naar geldige dagtickets.

Abonnementhouders mogen niet meer onbeperkt naar binnen. Zij krijgen de kans om tijdens de coronacrisis één keer per maand langs te komen. Het vastleggen van een bezoekdatum kan ook in de ticketshop. Europa-Park is wel coulant: clubkaarten worden automatisch verlengd met het aantal sluitingsdagen én dagen met een bezoekerslimiet.

Stopgezet
De verkoop van nieuwe abonnementen en het verlengen van bestaande jaarkaarten wordt stopgezet. Bestaande abonnees krijgen hun geld terug als ze besluiten om hun abonnement met onmiddellijke ingang te beëindigen. Daarvoor kunnen ze een mail sturen naar club@europapark.de.

Het geplande avondevenement Spanish Sundowner is geschrapt. Europa-Parks waterpark Rulantica blijft tot nader order gesloten. Men hoopt ook voor het zwemparadijs binnenkort een openingsdatum te kunnen noemen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be