Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Leverancier van actiefoto's Efteling failliet

07-05-2020, 17.28 uur | ReactiesBeeld: @FreezerNL

Een grote Britse firma die actiefoto's verzorgt voor pretparken is failliet. Picsolve werkt onder andere voor de Efteling, waar het bedrijf verantwoordelijk is voor alle fotomomenten in attracties als de Python, De Vliegende Hollander, Baron 1898, Carnaval Festival, Droomvlucht en Fata Morgana.

Verder is Picsolve actief voor onder meer PortAventura World, Blackpool Pleasure Beach, Drayton Manor, Terra Mítica en een groot aantal parken van de groepen Merlin Entertainments en Parques Reunidos, zoals Alton Towers, Heide Park, Legoland Billund, Legoland Windsor, Thorpe Park en Tusenfryd.

De gedwongen sluiting van de parken door het coronavirus heeft geleid tot grote financiële problemen bij de internationale fotoleverancier, die werd opgericht in 1994. Daarmee staan meer dan zeshonderd banen op de tocht.

Koper
"We zijn actief op zoek naar een koper voor alle bedrijfsonderdelen, zodat de services weer hervat kunnen worden als de parken opengaan", laat curator Matt Cowlishaw weten. Wat het faillissement betekent voor de Efteling, kon een woordvoerder van het Kaatsheuvelse sprookjespark vanmiddag nog niet zeggen. "We zijn in overleg", meldt hij.

Meer leveranciers
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be