Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult maquette voor uitbreiding waterpark Rulantica

09-05-2020, 13.51 uurBeeld: EP Insider

Europa-Park gaat onverstoorbaar door met het uitbreiden van het nieuwe waterpark Rulantica. Aan de waterwereld, die afgelopen najaar openging, wordt volgend jaar al een themagebied toegevoegd: Svalgurok. In Europa-Parks themahotel Colosseo is sinds kort een maquette van het nieuwe gedeelte te vinden.

Het buitengebied krijgt een robuuste uitstraling, met een groot aantal torens, bruggen en glijbanen. Er is ook een opvallende drakenkop zichtbaar. Eerder werd het concept gepresenteerd als "de grootste waterspeeltuin van Duitsland".

Het verhaal achter Rulantica draait om een gelijknamig fictief eiland in Scandinavië. Europa-Park zou delen van dat eiland nagebouwd hebben, als zijnde een tentoonstelling van een natuurhistorisch museum. "Er is een nieuw gedeelte van het mythische eiland ontdekt", schrijft Europa-Park-directeur Michael Mack dan ook op Twitter. "Het is al gepland als een uitbreiding van de huidige tentoonstelling."

Hotels
Volgend jaar moet ook een ander nieuw buitengebied openen: Snorri Strand. Later wil men meerdere hotels toevoegen, als aanvulling op het bestaande Rulantica-hotel Krønasår. Op dit moment is Rulantica gesloten vanwege het coronavirus. Europa-Park hoopt snel een openingsdatum bekend te kunnen maken.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be