Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Eerste Duitse attractieparken mogen al op 11 mei open

06-05-2020, 22.03 uurBeeld: @teilzeitourist

De opening van sommige pretparken in Duitsland komt waarschijnlijk een stuk sneller dan verwacht. Al op maandag 11 mei mogen de attractieparken in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen open. Het gaat dan onder andere om Phantasialand, Movie Park Germany, Fort Fun Abenteuerland en Kernie's Familienpark.

Hansa-Park in deelstaat Sleeswijk-Holstein zou het pretparkseizoen op maandag 18 mei mogen starten. In deelstaat Baden-Württemberg krijgen de attractieparken toestemming om vanaf vrijdag 29 mei bezoekers te verwelkomen. Daar liggen bijvoorbeeld Europa-Park, Tripsdrill, Schwaben Park en Tatzmania Löffingen.

Gisteren werd al duidelijk dat Heide Park en Rasti-Land, gelegen in Nedersaksen, waarschijnlijk op maandag 25 mei open zouden mogen. Op zaterdag 30 mei volgt deelstaat Beieren, met onder meer Legoland Deutschland, Skyline Park, Freizeit-Land Geiselwind en Bayern-Park.

Plopsa
De deelstaatregering van Rijnland-Palts, waar bijvoorbeeld Plopsa's Holiday Park en Eifelpark liggen, werkt nog aan een stappenplan met concrete data voor pretparken. Freizeitpark Plohn en Belantis in de deelstaat Saksen hebben te horen gekregen dat ze tot maandag 18 mei moeten wachten.

Het is belangrijk om te realiseren dat de parken niet allemaal zullen openen op de genoemde data. Alle versoepelingen zijn onder voorbehoud en veel bedrijven zullen tijd nodig hebben om weer op te starten. De komende periode maken de attractieparken stuk voor stuk hun openingsdatum bekend.

Pinksteren
Zo gaat Movie Park Germany een opening op 11 mei in ieder geval niet halen, vertelt marketingdirecteur Manuel Prossotowicz aan Looopings. "We rekenen momenteel op de week voor Pinksteren, maar we zijn afhankelijk van de lokale autoriteiten die onze maatregelen gaan controleren", zegt hij. "Ook hebben we gezichtsmaskers nodig voor medewerkers." Phantasialand heeft een gelijkaardig bericht verspreid.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be