Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Populairste dierentuin van de Benelux zet tientallen medewerkers op straat

06-05-2020, 23.26 uur

De coronacrisis laat een diepe wond achter in de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Vanwege financiële problemen heeft het grootste dierenpark van de Benelux enkele tientallen medewerkers moeten ontslaan. Dat heeft het park vandaag bekendgemaakt. Pairi Daiza spreekt over een "extreem moeilijke" periode.

Het gaat om zeventien werknemers met vaste contracten en zes seizoensmedewerkers. "Het is de eerste keer in haar 26-jarig bestaan dat Pairi Daiza om financiële redenen afscheid neemt van medewerkers, dit volledig los van onze eigen wil", laat het management weten.

De betrokken personeelsleden komen van verschillende afdelingen, ook van de directie. "De beslissing valt menselijk zeer zwaar, aangezien alle medewerkers hechte leden waren van de Pairi Daiza-familie. De financiële situatie laat ons echter geen keuze." Er is naar eigen zeggen alles aan gedaan om het aantal ontslagen tot een minimum te beperken.

Omzetverlies
Eigenlijk had Pairi Daiza op 21 maart weer open moeten gaan. Door het coronavirus zijn bezoekers nog altijd niet welkom. Ondertussen kostte het onderhouden van het park en de dieren tot nu toe zo'n 4 miljoen euro. Het totale omzetverlies voor dit jaar wordt geschat op 30 miljoen euro. De directie rekent op "dramatisch lage bezoekerscijfers".

Meer Pairi Daiza
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be