Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Weer dronepiloten weggestuurd bij de Efteling

05-05-2020, 18.13 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals

De Efteling blijft een gewilde locatie voor dronevliegers. Opnieuw heeft de beveiliging van het attractiepark vandaag ongewenste gasten met drones weg moeten sturen. Twee mannen waren van plan om luchtbeelden van het uitgestorven park te maken, zo merkte een voorbijganger op.

Ze werden betrapt in de buurt van de Kinkenpolder. Hun twee drones zijn niet in beslag genomen. "De mannen zijn door de beveiliging aangesproken en hebben daarna de drones weer ingepakt en zijn weggegaan", weet de ooggetuige. De politie hoefde dit keer niet ingeschakeld te worden.

Vorige maand waren ook al meerdere keren dronepiloten actief rond het park, tot grote ergernis van de Efteling. Een woordvoerster noemde dergelijke acties onlangs nog "niet toegestaan en niet verantwoord". Er is zelfs geïnvesteerd in een detectiesysteem dat drones kan opsporen.

Bosrijk
De Efteling is al meer dan zeven weken gesloten in verband met het coronavirus. Dat wil niet zeggen dat het park helemaal verlaten is: er zijn nog dagelijks medewerkers aanwezig voor werkzaamheden. Vakantiepark Bosrijk gaat vrijdag gedeeltelijk weer open.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be