Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Escape rooms

Prison Escape komt met online alternatief: ontsnappen op afstand

06-05-2020, 18.43 uur

Tijdens de coronacrisis is het bekende ontsnappingsspel Prison Escape ook thuis te spelen. Normaal gesproken krijgen deelnemers drie uur de tijd om te ontsnappen uit de koepelgevangenis in Breda. De online versie van de game werkt ongeveer hetzelfde, maar dan met behulp van een livestream. Er wordt gebruikgemaakt van echte acteurs die de spelers rechtstreeks toespreken.

"Nu we de fysieke Prison Escape tot 1 september niet kunnen inzetten, hebben we een alternatief concept ontwikkeld", vertelt mede-initiatiefneemster Rowan Stapelbroek aan Looopings. Het doel van het spel is om een onschuldige gevangene binnen drie kwartier te bevrijden door het systeem te hacken. "Daarvoor moeten de spelers slimme keuzes maken."

Er kunnen zeven personen tegelijk meedoen, voor 15,60 euro per persoon. Zij hebben een internetverbinding, een afgesloten ruimte, een headset en een webcam nodig. Bij een lager aantal deelnemers stijgt het tarief. "De spelers zijn niet op zichzelf aangewezen: het is echt een groepsactiviteit waarbij samengewerkt moet worden", aldus Stapelbroek.

Gevoel
Prison Escape kan gespeeld worden in het Nederlands of in het Engels. De acteurs zijn tijdens het spel ook echt in de Bredase gevangenis aanwezig. "Dat maakt het zo bijzonder. Het roept het echte Prison Escape-gevoel op. De personen die het spel al online gespeeld hebben, zijn erg enthousiast."

Het idee voor het online concept lag er al vóór de coronacrisis, zegt Stapelbroek. "Maar nu is het in relatief korte tijd ontwikkeld, omdat we toch iets willen aanbieden in deze periode waarin heel Nederland thuiszit."

Meer escape rooms
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be