Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierentuinen gaan weer open in Duitse grensregio's

05-05-2020, 10.42 uur | Reacties

In de Duitse regio's Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen behoort een dagje dierentuin weer tot de mogelijkheden. De aan Nederland grenzende deelstaten hebben dierenparken toestemming gegeven om deze week open te gaan. Bezoekers moeten wel gezondheidsmaatregelen in acht nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zo is het dragen van een mondkapje hier en daar verplicht. Sommige parken werken met een vaste route en eenrichtingsverkeer. Binnenverblijven waar afstand houden niet mogelijk is, worden afgesloten. Eetgelegenheden zijn in gebruik als uitgiftepunten. Speeltuinen mogen vanaf donderdag geopend worden.

Na een sluiting van zeven weken zijn sinds gisteren NaturZoo Rheine, Zoo Krefeld en Tiergarten Kleve weer toegankelijk. Allwetterzoo Münster en Kölner Zoo gaan vandaag open, Zoo Duisburg, Erlebnis Zoo Hannover, Zoo in der Wingst en Zoo Osnabrück volgen morgen. Op vrijdag opent Zoo Dortmund. ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen en Der Grüne Zoo Wuppertal maken binnenkort een openingsdatum bekend.

Pretpark
Verder mogen de dierenparken in deelstaat Baden-Württemberg ook weer open, zoals Zoologischer Stadtgarten in Karlsruhe, Zoo Heidelberg, Wilhelma in Stuttgart én het dierengedeelte van pretpark Tripsdrill in Cleebronn.

Afgelopen maand werden de dierentuinen in de regio's Rijnland-Palts, Brandenburg en Berlijn al geopend. Duitsland maakt een sterk onderscheid tussen pretparken en dierentuinen. Voor attractieparken worden de coronamaatregelen nog niet versoepeld.

Verbod
Of Nederlanders ook een dagje naar een Duitse dierentuin kunnen gaan, is een twijfelgeval. De Duitse overheid ontraadt alle niet-noodzakelijke reizen, maar een officieel verbod is er niet. Soms vinden steekproefsgewijs grenscontroles plaats, waarbij lokale autoriteiten automobilisten vragen naar het doel van hun reis. Ook het Nederlandse kabinet wil eigenlijk dat Nederlanders zo veel mogelijk thuisblijven.

Meer nieuws
Reacties