Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretparkfan probeert attracties te herkennen op basis van geur

07-05-2020, 15.13 uur

Hoe ruiken pretparkattracties? Het Engelse attractiepark Alton Towers heeft een fan uitgedaagd om attracties puur op basis van hun geur te herkennen. In samenwerking met het bedrijf AromaPrime, dat voor onder meer Alton Towers de geureffecten verzorgt, kreeg pretparkvlogger Shawn Sanbrooke zes monsters toegestuurd.

Op zijn YouTube-kanaal Theme Park Worldwide snuift hij de verschillende geuren op. In een video bijna tien minuten is te zien hoe Sanbrooke - goed voor 220.000 YouTube-abonnees - een poging waagt om alle aroma's te identificeren.

Zo denkt hij luchtjes te herkennen uit het draaiende huis Hex, de houten achtbaan Wicker Man, verschillende halloweenspookhuizen en de verdwenen darkride Charlie and the Chocolate Factory: The Ride. De allersmerigste geur komt volgens Sanbrooke vermoedelijk uit horrorattractie The Alton Towers Dungeon. "Vreselijk, ik hier echt niet aan ruiken", reageert hij. "Het is net poep of kots."

Antwoorden
Binnenkort laat Alton Towers weten of de antwoorden van de fan klopten. Daarover verschijnt dan een nieuwe video. Ook geeft AromaPrime vier pretparkgeuren weg aan geïnteresseerde fans. Zij kunnen een reactie achterlaten op YouTube.Meer Alton Towers Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be