Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Bijzondere beelden opgedoken van vergeten theatershow uit beginjaren Plopsaland

03-05-2020, 13.18 uur

Op YouTube zijn verloren gewaande beelden verschenen van een oude theaterproductie uit de beginjaren van Plopsaland De Panne. De voorstelling, die rond 2001 te zien was, draaide om vier klassieke tv-series van Studio 100. Bijzonder is dat de rollen niet vertolkt werden door de bekende tv-acteurs.

In plaats daarvan werd gebruikgemaakt van maskers en beelden. Gert Verhulst werd bijvoorbeeld uitgebeeld door een man met een rode trui en een statisch Gert-masker. Samson verscheen niet als handpop zoals op tv, maar als stilstaand beeld. Wel verleenden de originele acteurs hun stemmen aan de personages.

De 25 minuten durende productie - met Big & Betsy, Wizzy & Woppy, Samson & Gert en Kabouter Plop - werd de Figurenshow genoemd. Het verhaal draait om de ontdekking van Plopsaland en de introductie van de toenmalige mascotte, Koning Plopsa. Latere Studio 100-successen als Piet Piraat, Het Huis Anubis en Mega Mindy waren destijds nog niet in beeld.

Bewaard
Over de obscure show was tot nu toe maar weinig bekend. Op internet is nauwelijks iets terug te vinden over de voorstelling. Zelfs Plopsaland heeft geen beeldmateriaal bewaard. Een oplettende fan vond onlangs een zelfgemaakte video terug.

Overigens zijn niet álle onderdelen van de show verloren gegaan. Oplettende kijkers van een vlog met Gert Verhulst, die gisteren werd gepubliceerd, hebben kunnen zien dat de Studio 100-baas zijn eigen masker en die van de Burgemeester bewaard heeft. Ze hangen aan de muur in zijn biljartkamer.



Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be