Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Verwarde man stichtte brand in Safaripark Beekse Bergen, denkt politie

16-06-2020, 12.25 uur

De politie denkt te weten wie eind maart brand heeft gesticht in Safaripark Beekse Bergen. Daarbij kwamen tien dieren om het leven: acht impala's en twee koedoes. Inmiddels is er een verdachte in beeld, bevestigt een politiewoordvoerder aan Looopings.

Het gaat om een man met psychische problemen, die op dit moment onder behandeling is bij een psychiatrische instelling. "De verdachte is nog niet aangehouden en heeft nog geen verklaring af kunnen leggen", aldus de voorlichter.

Burgemeester Evert Weys van Hilvarenbeek, waar de dierentuin ligt, zegt "opgelucht" te zijn dat er een verdachte is opgespoord. Hij spreekt over "een triest incident voor de dieren en de Beekse Bergen". "Het lijkt te gaan om een eenmalige actie van een verward persoon."

Jachtluipaarden
In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart brak op drie plekken in het Brabantse dierenpark brand uit: bij de houten buitenverblijven van de jachtluipaarden en de nijlgaus en bij de stal van de impala's en koedoes. De jachtluipaarden moesten daardoor tijdelijk verhuizen.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be