Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling ontwikkelt chatrobot: de Pennenveer

03-05-2020, 14.04 uur

Vragen over de Efteling? Daarvoor kun je nu ook een robot inschakelen. Het attractiepark heeft een chatrobot ontwikkeld die simpele vragen van bezoekers beantwoordt. Het systeem, dat Pennenveer wordt genoemd, staat nog in de kinderschoenen.

Op dit moment houdt de Pennenveer zich alleen nog bezig met vragen over de coronamaatregelen. "Ik ben nog te lichtgewicht om je daarbij te helpen", luidt het antwoord op alle andere vragen. Vervolgens wordt aangeboden om een medewerker van de klantenservice in te schakelen.

De Pennenveer is te vinden op de contactpagina van de Efteling-site. De naam is een verwijzing naar de 'eeuwig schrijvende pennenveer' die sinds 2010 bij de hoofdentree van de Efteling staat. "Zolang de pennenveer blijft schrijven zal de Efteling voor altijd open blijven", valt daar te lezen op een vaandel.

Facebook
In 2017 lanceerde de Efteling al een chatrobot voor Facebook Messenger, als proef. Die is nu uitgeschakeld. Verder was er vorig jaar ook een WhatsApp-nummer.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be