Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Wereld van verschil: enorme metamorfose voor Pools spookhuis

02-05-2020, 17.55 uur

Een attractiepark in Polen heeft een opvallende investering gedaan. In pretpark Energylandia onderging een simplistisch spookhuis afgelopen winter een gigantische metamorfose. Het exterieur, dat eerder nogal goedkoop en amateuristisch oogde, werd volledig vernieuwd.

De attractie Monster Attack was vormgegeven als een simpele loods met daarvoor drie enorme futuristische poppen in felle kleuren. De knullige figuren hebben plaatsgemaakt voor een gedetailleerde voorgevel van een onheilspellend gebouw. Door gedaantewisseling hangt er een totaal andere sfeer bij de attractie.

Het spookhuis krijgt een nieuwe naam, namelijk Domem Strachów. Dat is Pools voor 'Huis van Angst'. Wat er aan de binnenkant veranderd is, heeft Energylandia nog niet bekendgemaakt. Voorlopig is het park gesloten in verband met het coronavirus.

Achtbaan
Alle ontwikkelingen in Energylandia roepen de vraag op waar de Polen het geld toch steeds vandaan halen. Het park opent dit jaar ook een lanceerachtbaan, een boomerang coaster, een disk'o coaster, een boottocht en een interactieve waterattractie. Verder werd een bestaande waterbaan verbouwd.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be