Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Mer de Sable

Nieuwe achtbaan in Frans pretpark gaat dit jaar niet open

02-05-2020, 19.25 uurBeeld: Rik Engelen

Het begint er steeds slechter uit te zien voor lopende bouwprojecten in Europese pretparken. Opnieuw moet een attractiepark een geplande uitbreiding een jaar uitstellen vanwege het coronavirus. Pretpark La Mer de Sable in Frankrijk schort de opening van familieachtbaan Silver Mountain op.

De coaster had in juni dit jaar af moeten zijn. Nu de werkzaamheden al geruime tijd stilliggen, gaat dat niet lukken. Het management heeft besloten om de opening te verplaatsen naar seizoen 2021. Aankondigingen op de website van het park zijn inmiddels verwijderd.

Over de attractie zelf is nog niet veel bekend. Vorig jaar hing in het park al wel een aankondiging met de tekst "Het Wilde Westen is in beweging". Daarop werd gesproken over een achtbaan met een lengte van 350 meter en een hoogte van 15 meter.

Walibi
La Mer de Sable trok vorig jaar nog 340.000 bezoekers. In het park staat een achtbaan die tot en met 2010 in Walibi Holland te vinden was: de wilde muis Tiger Express, eerder The Flying Dutchman Goldmine genaamd.

Het Engelse pretpark Paultons Park moest vorige week al bekendmaken dat een nieuw themagebied met een spinning coaster toch niet opengaat in 2020. Ook in verschillende andere parken liggen de werkzaamheden stil.

Meer La Mer de Sable
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be