Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Duitse minister stelt voor om Europa-Park binnen een week te openen

28-04-2020, 15.21 uur | Reacties

Kan Europa-Park binnen afzienbare tijd weer open? Als het aan een Duitse deelstaatminister ligt, verwelkomt het attractiepark binnen een week weer bezoekers. Guido Wolf stelt voor om de pretparken en dierentuinen in zijn deelstaat Baden-Württemberg al op maandag 4 mei te heropenen.

Daar valt onder andere Europa-Park onder, als grootste attractiepark van Duitsland. Wolf is minister van Justitie en Europese Zaken in de deelstaatregering van Baden-Württemberg. Toerisme zit ook in zijn portefeuille. Hij heeft een plan gemaakt om de toeristische en gastronomische industrie in drie fases weer op te starten.

Opvallend genoeg komen de attractie- en dierenparken daarbij op de eerste plek, mits ze voldoen aan hygiënemaatregelen en het verlagen van de capaciteit. Wolf noemt 4 mei als streefdatum voor die sector. Hotels, restaurants en campings volgen in de tweede fase. Stap drie omvat zwembaden, sauna's en touringcars.

Overleg
Het zomerseizoen van Europa-Park had op 28 maart moeten beginnen, maar door het coronavirus is het park nog steeds gesloten. Ook de overdekte waterwereld Rulantica is niet toegankelijk. Minister Wolf is van plan om zijn strategie deze week te presenteren tijdens een overleg tussen de federale regering en de deelstaten.

In Baden-Württemberg liggen naast Europa-Park ook pretparken als Erlebnispark Tripsdrill, Steinwasen Park, Tatzmania Löffingen en Schwaben Park. De belangrijkste dierenparken in de streek zijn de Zoologischer Stadtgarten in Karlsruhe, Zoo Heidelberg en Wilhelma in Stuttgart.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be