Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: nooit gerealiseerde plannen voor Kleine Zeemeermin-attractie in Disneyland Paris

30-04-2020, 20.05 uur

Disneyland Paris heeft jarenlang plannen gehad voor de bouw van een attractie rond The Little Mermaid. Dat is te zien in een oude video die fansite DLP Report boven water wist te halen. De toenmalige ontwerpers vertellen daarin hoe de attractie eruit zou gaan zien. Ook komen exclusieve ontwerpen en maquettes voorbij.

Bezoekers zouden plaatsnemen in hangende gondels in de vorm van schelpen, die voortgetrokken werden door vissen. Vervolgens passeerden ze verschillende iconische scènes uit de populaire animatiefilm, die in Nederland bekendstaat als De Kleine Zeemeermin.

De video stond in 2006 op een speciale dvd-uitgave van de film. Hoewel de attractie in Disneyland Paris er nooit gekomen is, zag een vergelijkbaar concept wel het levenslicht in andere Disney-resorts. In 2011 opende de darkride Under the Sea - Journey of the Little Mermaid in Walt Disney World in Florida, een jaar later gevolgd door een kopie in Disneyland in Californië.

Peter Pan
In Disneyland Paris staan sinds 1992 al wel drie andere familiedarkrides die in het teken staan van klassieke Disney-films. Dat zijn Blanche-Neige et les Sept Nains (Sneeuwwitje), Les Voyages de Pinocchio (Pinokkio) en Peter Pan's Flight.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be