Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Brand uitgebroken op geplande locatie van nieuwe Efteling-achtbaan

27-04-2020, 17.21 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals

Aan de rand van de Efteling is maandagmiddag een brand uitgebroken. Dat bevestigt een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings. Het gaat om de strook waar de Efteling binnen afzienbare wil uitbreiden met enkele nieuwe attracties, tussen het Efteling Hotel en het Kinderspoor.

Volgens een ooggetuige hebben voorbijgangers nog geprobeerd om de bosbrand te blussen. Dat lukte niet. De brandweer kreeg rond 15.30 uur een melding binnen. Vervolgens kwamen drie wagens ter plaatse, waarna het vuur gedoofd kon worden. Het is niet zeker hoe de brand is ontstaan.

De Efteling heeft al geruime tijd plannen om het gebied te gebruiken voor een flinke expansie. Op een stuk grond van drie hectare moet onder andere een familieachtbaan met een circusthema komen te staan. Boze buurtbewoners houden de plannen echter tegen. De Raad van State komt later dit jaar met een oordeel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be