Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kabinet gaat na aandringen alsnog in gesprek met kermiswereld

27-04-2020, 15.14 uur

Het kabinet gaat toch in gesprek met de Nederlandse kermissector. Afgelopen week klaagden de kermisbonden dat de kermiswereld volledig genegeerd werd door de overheid. Na aandringen staat er nu alsnog een overleg op de planning.

Dat bevestigt Atze J. Lubach-Koers van kermisbond Bovak aan Looopings. "Dinsdag aan het einde aan de ochtend gaan de kermisbonden gezamenlijk in gesprek met staatsecretaris Mona Keijzer om te praten over de toekomst van het Nederlandse kermisbedrijf", vertelt hij.

Keijzer is staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De kermisbonden vroegen eerder om een noodfonds van 45 miljoen euro om de periode tot 1 juni te overbruggen. Nu duidelijk is dat er zeker tot 1 september geen kermissen kunnen plaatsvinden, zal dat bedrag een stuk hoger worden.

Vertrouwen
Dat het kabinet eerder helemaal niets van zich liet horen, frustreerde de bonden. "Nog niet eens een ontvangstbevestiging", stond in een verklaring. "Als branche hebben we het gevoel op geen enkele manier serieus genomen te worden. Ons vertrouwen in de overheid is beschaamd."

Volgens de kermiswereld is er snel financiële hulp nodig om te voorkomen dat de bedrijfstak "volledig kapotgaat". "Om te komen tot een oplossing eisen we nu aan tafel te gaan met de betrokken ministeries", luidde de boodschap afgelopen week. Die oproep heeft dus effect gehad.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be