Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Plopsa-directeur test nieuwe attractie

26-04-2020, 19.56 uur

Een gloednieuwe attractie in het Belgische pretpark Plopsa Coo is klaar voor gebruik. Directeur Steve Van den Kerkhof heeft vanmiddag de molen Le Vol des Papillons mogen uitproberen. Op decoratief vlak moet er nog het één en ander gebeuren, maar technisch gezien is de attractie af.

De testritten zijn goed bevallen. "Goedgekeurd!", schrijft Van den Kerkhof op social media. Het gaat om een zogeheten windstarz-attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla, gebaseerd op Studio 100-serie Maya de Bij. De officiële Nederlandse naam luidt De Vlindervlucht. Een vergelijkbare molen - met een ander thema - stond al in het Duitse Plopsa-park Holiday Park.

In Plopsa Coo is de attractie de vervanger van De Octopus, die in 2018 werd afgebroken. Le Vol des Papillons luidt de eerste fase in van een groot investeringsplan. De komende jaren moet het park uitgebreid worden met onder andere een waterspeelplaats en een hal met attracties.

Openingsdatum
Plopsa Coo is gelegen in de Ardennen, bij de bekende Watervallen van Coo. Wanneer de nieuwe attractie kan draaien met bezoekers, hangt af van de openingsdatum van het park. In België zijn alle attractieparken in ieder geval tot 8 juni gesloten vanwege het coronavirus.

Meer Plopsa Coo
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be