Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Meesterwerk: iconische attracties Europa-Park als miniaturen

26-04-2020, 20.20 uur

Een getalenteerde Franse modelbouwer weet niet van ophouden. Patrick Boegli (65) kwam vorig jaar al in het nieuws met een indrukwekkende maquette van het Duitse attractiepark Europa-Park. Hij had verschillende delen van het pretpark tot in detail nagebouwd. Inmiddels kan Boegli nóg meer miniatuurattracties laten zien.

Afgelopen zomer toonde de zestiger maquettes van de Duitse en Zwitserse themadelen, met attracties als achtbaan Matterhorn-Blitz, fietsmonorail Volo da Vinci, treinbaan Panoramabahn en de Monorail. Daar is het niet bij gebleven. Nieuwe beelden laten zien hoe de Fransman delen van de themagebieden IJsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Griekenland nagebouwd heeft.

Fans zullen onmiddellijk waterachtbaan Poseidon, familieachtbaan Pegasus, bobsleebaan Schweizer Bobbahn, boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn, powered coaster Alpenexpress Enzian en zweefmolen Wiener Wellenflieger herkennen. Boegli maakt ook indruk met een minutieuze kopie van interactieve waterbaan Whale Adventures - Northern Lights.

Euro-Mir
De ambitieuze maker is enkele uren per dag met het omvangrijke project bezig. Er wordt nog gewerkt aan een miniatuurversie van spinning coaster Euro-Mir in het Russische themagebied. Daar zijn alleen al driehonderd werkuren in gaan zitten.

Het meesterwerk op schaal 1:87 wordt gebouwd met behulp van een 3D-printer, aangevuld met onderdelen van bestaande modelbouwpakketten. Alle modellen van Boegli zijn volledig functioneel, met varende bootjes en rijdende karretjes. Zelfs ingenieuze liften van achtbanen worden werkend gemaakt.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be