Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park onthult figuren voor nieuwe attractie Piraten in Batavia

26-04-2020, 12.51 uur | Reacties

Europa-Park laat alvast enkele figuren zien die later in de nieuwe attractie Piraten in Batavia komen te staan. De decoratieafdeling van het Duitse attractiepark is druk bezig met de animatronics voor de overdekte boottocht. Dat is te zien op nieuwe beelden van achter de schermen.

Piraten in Batavia wordt op dit moment volledig opnieuw opgebouwd nadat de originele attractie uit 1987 in de zomer van 2018 verwoest werd door een brand. Parkeigenaar Roland Mack vertelde eerder al dat sommige bewegende poppen in de darkride maar liefst 200.000 euro per stuk kosten. In totaal komen er zestig animatronics, aldus Mack.

Decorateurs werken ook aan immense boegbeelden voor grote piratenschepen. Zo wordt het Spaanse galjoen van slechterik Cortez voorzien van een stier en komt er een Chinees schip met een enorme draak. Het schip van Nederlander Bartholomeus van Robbemond, het hoofdpersonage van de attractie, krijgt een leeuw als boegbeeld.

Voorproefje
Een animatronic van Van Robbemond was vorig jaar al te vinden in Europa-Park, als voorproefje op de wederopstanding van de bekende attractie. Daarvoor was in het Duitse themagebied een speciale ruimte ingericht.

Hoewel Europa-Park vanwege het coronavirus gesloten is voor publiek, gaan de werkzaamheden bij Piraten in Batavia vooralsnog gewoon door. De opening staat voorlopig gepland voor komende zomer. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be