Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Financieel analist gokt dat Disneyland gesloten blijft tot januari 2021

25-04-2020, 12.33 uur

Over de heropening van Disneyland Paris valt eigenlijk nog geen zinnig woord te zeggen, maar een financieel analist wil wel een gokje wagen. John Hodulik, verbonden aan de Zwitserse investeringsbank UBS, verwacht dat de verschillende Disney-resorts, waaronder Disneyland Paris, in ieder geval gesloten zullen blijven tot 1 januari 2021.

Bovendien vermoedt hij dat de Disney-parken volgend jaar slechts de helft van het bezoekersaantal van 2019 zullen halen. "We denken dat de langetermijneffecten van de coronauitbraak, waaronder het vermijden van mensenmassa's en nieuwe gezondheidsmaatregelen, de winstgevendheid van het bedrijf dramatisch zullen aantasten", aldus Hodulik. "Zelfs na een heropening, in ieder geval tot er een vaccin is."

Hoewel de analist niet werkzaam is voor The Walt Disney Company, wordt zijn voorspelling gretig overgenomen door de media. Disney zelf doet nog geen concrete uitspraken over een heropening. Wel zei topman Bob Iger onlangs dat het installeren van koortsmeters bij de ingang tot de mogelijkheden behoort.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be