Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi-directie levert 10 procent salaris in vanwege coronacrisis

25-04-2020, 21.35 uurBeeld: @ThatWalibiGirl

De directie van Walibi Holland ontvangt vanwege de coronacrisis minder salaris. Dat heeft parkeigenaar Compagnie des Alpes bepaald. Bij alle attractieparken van de Franse groep leveren directieleden 10 procent salaris in. "Deze maatregel is van toepassing zolang de sluitingsperiode duurt", staat in een persbericht.

De directie van Walibi Holland bestaat uit algemeen directrice Mascha van Till, interimdirecteur parkuitgaven Gerben Kempenaar en marketingdirecteur Marc Guffens. Laatstgenoemde wil verder niet op de situatie ingaan. "Aangezien dit uitsluitend onze interne keuken betreft", zegt hij.

Alle pretparken van Compagnie des Alpes zijn momenteel gesloten in verband met het coronavirus. Naast Walibi Holland gaat het om onder andere Walibi Belgium en Bellewaerde in België en Parc Astérix en Futuroscope in Frankrijk.

Hoofdkantoor
De voorzitter en algemeen directeur van Compagnie des Alpes zien hun vaste vergoeding dalen met 20 procent, terwijl andere leden van de directie op het hoofdkantoor 15 procent gekort worden. Verder ziet de raad van bestuur af van de gebruikelijke vergoeding voor bestuurders.

De parkengroep gaf eerder al aan dat er flink bezuinigd zal moeten worden om de coronacrisis te kunnen overleven. Daarom wordt er onder meer bespaard op loon- en onderhoudskosten.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be