Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparksector maakt pas op de plaats: 'Opening in meivakantie is te vroeg'

24-04-2020, 21.20 uur

De Nederlandse attractieparken lijken de hoop op een opening in mei opgegeven te hebben. Branchevereniging Club van Elf, waar 23 dagattracties bij aangesloten zijn, zegt nu te mikken op de zomermaanden. De meivakantie komt te vroeg, aldus directeur Kees Klesman.

Dinsdag werd bekend dat het kabinet de landelijke lockdown verlengt tot en met 19 mei. In eerste instantie gaf Klesman aan dat attractieparken hun best zouden blijven doen om toch eerder open te gaan. "Anderhalve meter afstand houden is in pretparken veel beter te managen dan in de horeca", zei hij. "Wij houden ons niet koest."

Na een speech van premier Mark Rutte draaide de sector bij. "We mikken echt op de maanden juni, juli en augustus", vertelt Klesman nu aan persbureau ANP. "Wij zijn er klaar voor en zullen ons protocol presenteren aan Economische Zaken. Maar alles valt of staat met wat de premier bepaalt."

Vrienden
De Club van Elf heeft vier regels opgesteld waar bezoekers zich aan moeten houden als de parken straks weer opengaan. Zo kunnen vrienden niet meer naast elkaar in attracties zitten en mogen bezoekers met gezondheidsklachten niet naar binnen.

Ook wordt de maximumcapaciteit overal naar beneden bijgesteld. "Dat gaat dus heel veel geld kosten. En daarom zullen bepaalde bedrijven ook concluderen dat het niet rendabel voor ze is."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be