Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse attractieparken komen met nieuwe regels voor dagje uit in coronatijd

24-04-2020, 12.50 uurBeeld: @promenadefotos

Nederlandse attractieparken presenteren gezamenlijk nieuwe richtlijnen voor een dagje uit in tijden van corona. Pretparken, dierentuinen en andere dagattracties hebben samen een protocol opgesteld met daarin vier 'spelregels'. Die moeten zorgen voor veilige uitstapjes tijdens de coronacrisis.

De eerste regel gaat over het verplicht reserveren van een bepaalde dag of een specifiek tijdstip. "Ook als iemand al een kaartje of voucher heeft", zo staat in het protocol. "Online betalen is de nieuwe norm." Ten tweede mag een gezelschap pas op pad als iedereen vrij is van gezondheidsklachten. "Dus geen koorts, hoesten, niezen, et cetera."

Punt drie geeft aan dat vrienden niet meer dicht bij elkaar in de buurt mogen komen. Ze kunnen dus ook niet naast elkaar in een attractie zitten: dat is voorbehouden aan gezinsleden die met elkaar samenwonen. "Kom alleen of als gezelschap, met mensen uit eenzelfde huishouden", zo luidt de regel.

Ontlast
Hoe medewerkers van de parken dat willen gaan controleren, is niet duidelijk. Ten vierde wordt gevraagd om met eigen vervoer te komen. "De capaciteit van het openbaar vervoer is beperkt en moet zoveel mogelijk ontlast worden."

Verder hebben de parken met elkaar afgesproken dat ze steeds zullen zorgen voor anderhalve meter afstand tussen bezoekers en medewerkers, extra hygiënemaatregelen en een bredere informatievoorziening. De precieze invulling daarvan mogen ze grotendeels zelf bepalen.

Gisteren
Branchevereniging Club van Elf, waar 23 verschillende Nederlandse dagattracties bij aangesloten zijn, hoopt dat de parken zo snel mogelijk weer bezoekers kunnen verwelkomen. "Liever gisteren dan vandaag", zei directeur Kees Klesman eerder.

In een interne memo geeft directeur Klesman aan hoe belangrijk het is dat de Club van Elf-leden allemaal hetzelfde communiceren. "Hoe meer we als dagattracties met één stem spreken, hoe meer vertrouwen we wekken bij het Nederlandse publiek en de overheid", schrijft hij. Bij de organisatie zijn onder meer de Efteling, Duinrell, Attractiepark Slagharen, Toverland, Walibi Holland en Avonturenpark Hellendoorn aangesloten.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be