Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
M&D's Scotland's Theme Park

Corona is genadeslag voor Schots attractiepark: faillissement aangevraagd

23-04-2020, 23.59 uur

Voor een pretpark in Schotland betekent de coronacrisis waarschijnlijk de genadeklap. Attractiepark M&D's in het Schotse Motherwell kampte al langer met financiële problemen. Nu er vanwege het coronavirus helemaal geen geld meer binnenkomt, kunnen de rekeningen definitief niet meer betaald worden. De directie heeft een faillissement aangevraagd.

Het bedrijf spreekt in een verklaring over "moeilijke jaren" waarin er "hard gewerkt" is om het hoofd boven water te houden. "Maar net als andere firma's hebben we onze plannen voor dit seizoen moeten schrappen door corona." 165 medewerkers komen op straat te staan.

Curator Michelle Elliot laat weten dat er nog geprobeerd is om nieuwe investeerders aan te trekken en te bezuinigen. "Maar in deze onzekere omstandigheden was het niet mogelijk om tot een oplossing te komen, ondanks uitvoerige gesprekken met een geïnteresseerde partij."

Schadevergoeding
In M&D's staan twee waterbanen en vier rollercoasters, waaronder de loopingachtbaan Tornado. In juni 2016 kwam het park in het nieuws nadat de karretjes van de hangende achtbaan Tsunami ontspoorden. Tien bezoekers raakten daarbij gewond. Ze ontvingen een totale schadevergoeding van ruim 1,4 miljoen euro. De attractie is intussen afgebroken.

Meer M&D's Scotland's Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be