Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Trein van nieuwe achtbaan Bellewaerde gearriveerd

24-04-2020, 13.18 uur

Het Belgische attractiepark Bellewaerde is één van de weinige pretparken in de Benelux waar dit jaar een nieuwe achtbaan opgeleverd wordt. Familieachtbaan Wakala van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt 21 meter hoog en 660 meter lang. De eerste trein staat inmiddels op de baan.

"Hierdoor kunnen we verder met de installatie van de baantechnologie", laat Bellewaerde weten. "En daarna volgen de eerste testritten." De topsnelheid bedraagt zo'n 50 kilometer per uur. Uiteindelijk komen er drie treinen voor twintig personen. De eerste trein is geel, de andere treinen worden rood en groen.

Het uiterlijk werd gebaseerd op de Canadese indianenstam Kwakiutl. Wakala, gelegen in een Canadees themagebied, bestaat uit twee liftheuvels en een achterwaartse vrije val. De openingsdatum is nog niet bekend, omdat Bellewaerde tot nader order gesloten is vanwege het coronavirus.



Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be