Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Deltapark Neeltje Jans

Rechter draait ontslag van zoenende zeeleeuwentrainer terug

23-04-2020, 19.27 uur

Een themapark in Zeeland had een zeeleeuwentrainer nooit op staande voet mogen ontslaan na een zoen met een stagiaire. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald. De man, een medewerker van Deltapark Neeltje Jans, vocht zijn ontslag met succes aan.

Het incident vond in april 2019 plaats. Volgens de 21-jarige vrouw was er sprake van ongewenste intimiteiten. De trainer ontkent dat. Na afloop van het voorval kregen de twee ernstige ruzie. Dat uitte zich ook op de werkvloer. De werknemers dreigden onder meer om geheimen over elkaar te onthullen.

Toen de directie van het attractie- en dierenpark lucht kreeg van de situatie, werd de man onmiddellijk ontslagen. Afgelopen najaar oordeelde de kantonrechter al dat de werkgever daarmee te snel gehandeld heeft. Het Deltapark ging in hoger beroep, maar het gerechtshof sluit zich nu aan bij de eerdere uitspraak.

Heel ongepast
De rechter spreekt over "een eenmalige zoen die niet heeft plaatsgevonden tijdens werktijd, maar in de privésfeer", weet de Provinciale Zeeuwse Courant. Het onder druk zetten van de vrouw wordt "heel ongepast" genoemd, maar de stagiaire heeft ook verkeerd gehandeld. "Het gaat om actie en reactie."

Ontslag op staande voet zou daarom een "disproportionele maatregel" zijn. Bovendien had Deltapark Neeltje Jans de werkverhouding tussen de twee moeten herstellen. Dat is echter niet gebeurd. De man werkt sinds oktober weer voor het park, maar mocht zijn gebruikelijke werkzaamheden niet uitvoeren.

Meer Deltapark Neeltje Jans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be