Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling geeft youtubers toestemming om bezoekers lastig te vallen

22-04-2020, 20.00 uur

De Efteling heeft meegewerkt aan een merkwaardig item van YouTube-kanaal StukTV. Het attractiepark gaf de videomakers toestemming om - verkleed als willekeurige mascottes - bezoekers lastig te vallen. De opnames vonden plaats op dinsdag 3 maart. Vandaag werd het eindresultaat gepubliceerd.

In een ruim tien minuten durende video is te zien hoe youtubers Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens op verschillende plekken omstanders irriteren. "Vandaag hebben we wél toestemming om in de Efteling te filmen", zegt Van der Vlugt trots bij de start van het item. "En we gaan zo vervelend mogelijk zijn."

Van der Vlugt, verkleed als neushoorn, probeert bezoekers in het water te duwen, waarbij hij een kind aan het huilen maakt. Vervolgens steelt hij enkele kinderwagens, jaagt hij mensen van een bankje af en grijpt hij een sjaal, die hij vervolgens in een boom gooit. De Winter betast een groep vrouwen.

Vechten
Jurriens pakt een muts af en rent ermee weg. De Winter doet hetzelfde met een tas. Verder vechten de mascottes voor publiek en rijden ze met een wandelwagen de bosjes in. Er werd gefilmd op plein voor Droomvlucht, in speeltuin Kindervreugd en op het plein bij Symbolica.

De Efteling heeft uiteraard meegewerkt aan de actie omdat filmpjes van StukTV meestal honderdduizenden keren bekeken worden. Bovendien staat het YouTube-kanaal erom bekend het niet zo nauw te nemen met de regels. Als er geen toestemming was gegeven, had het drietal wellicht alsnog een video gemaakt zonder begeleiding.

Schuurt
Toch lijkt het park niet zo tevreden te zijn met de uitkomst. "We hebben voor deze keer een samenwerking geprobeerd en hiervan geleerd", meldt de Efteling op Twitter. "We begrijpen dat dit schuurt met waar de Efteling voor staat." Een vergelijkbaar item werd in 2018 al opgenomen in Walibi Holland, ook met instemming van het park.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be