Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: kermisexploitanten willen graag open, maar mogen niet

23-04-2020, 19.54 uur

De kermiswereld had nog enige hoop gevestigd op het zomerseizoen. Door attracties en kramen aan te passen, zouden kermissen mogelijk kunnen doorgaan met anderhalve meter afstand tussen bezoekers. Maar nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat evenementen zeker tot 1 september verboden zijn, heeft dat weinig zin meer.

Albert Ordelman, eigenaar van de spectaculaire thrillride Propeller, was één van de initiatiefnemers van een zogenaamde proefkermis. Op een terrein in Apeldoorn zijn allerlei verschillende attracties neergezet om te bekijken hoe anderhalve meter afstand in de praktijk kan werken. Deze week hadden er veelvuldig testritten moeten plaatsvinden.

Het evenementenverbod zorgt er echter voor dat de proefkermis eigenlijk weer kan inpakken. Wanneer er überhaupt weer kermissen kunnen plaatsvinden, is op dit moment volledig onduidelijk. Exploitanten zitten dan ook in zak en as, want voorlopig komt er geen euro binnen. Bonden zijn ten einde raad en dringen aan op een noodfonds.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be