Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zinspeelt op sluiting in de zomermaanden

22-04-2020, 15.38 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling houdt er rekening mee dat het attractiepark mogelijk de hele zomer gesloten moet blijven door het coronavirus. Dat valt te lezen in een verklaring op de website van het park. Op dit moment laat de online openingskalender zien dat de Efteling tot en met dinsdag 19 mei geen bezoekers kan ontvangen.

Maar of de poorten in juni, juli of augustus wel opengaan, is nog maar vraag. Voorbereidende werkzaamheden voor de zomerperiode gaan vooralsnog wel door. "Maar op dit moment bekijken we ook welke faciliteiten nog nodig zijn", aldus de Efteling. "Want we weten tenslotte niet of én hoe we deze zomer open zullen gaan."

Mocht het sprookjespark wel toestemming krijgen om weer open te gaan, dan zullen er "gepaste maatregelen" genomen worden. "Ook in de Efteling zal het er waarschijnlijk anders uitzien dan dat je gewend bent in deze periode."

Verwachtingen
Wat er precies gaat veranderen, wordt door brancheorganisaties als de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen vastgelegd in een protocol. De sectoren willen naar eigen zeggen zo snel mogelijk weer open. Er wordt gewacht op groen licht van de overheid.

De Efteling is al bijna zes weken gesloten voor publiek, sinds zaterdag 14 maart. Het grootste attractiepark van de Benelux loopt daardoor naar verwachting tientallen miljoenen euro's aan omzet mis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be