Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Ondernemer wil reuzenrad laten draaien als visrestaurant

22-04-2020, 11.46 uur

Nu kermissen en andere grote evenementen voorlopig niet doorgaan, staan de reuzenraden van de Groningse ondernemer Jan Lamberink stil. Daarom heeft hij een andere functie bedacht voor zijn attracties. Lamberink bouwde een reuzenrad om tot visrestaurant.

"In deze tijd moet je een beetje creatief zijn, want ik denk niet dat er een tas met geld uit Den Haag komt", vertelt hij aan RTL Nieuws. Zo kwam hij op het idee voor een draaiend visrestaurant. "We hebben tafeltjes in de gondels gemaakt. Er kunnen vier mensen in de gondel zitten." Dat moeten wel gezinsleden zijn, om coronabesmettingen te voorkomen.

"En dan kunnen ze een bestelling doen bij de viswagen, zoals een lekkerbekje, een haring of een patatje, en dan overhandigen we dat. Dan kunnen ze dat opeten en gaat het reuzenrad langzaam draaien. Als het op is, steken ze de hand op en stopt het reuzenrad."

Op zoek
Na elke groep wordt een gondel grondig schoongemaakt. Waar het visreuzenrad van Lamberink moet komen te staan, weet hij nog niet. "Wij zijn op zoek. Het mooiste zou zijn in een stad of op een plein ergens. Dat zou super zijn."

Meer leveranciers
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be