Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland deelt oude ontwerpen: zo had achtbaan Fenix eruit kunnen zien

21-04-2020, 11.15 uur

Toverland onthult alternatieve ontwerpen voor de spectaculaire achtbaan Fenix, die in 2018 openging. Tijdens de ontwikkeling van het bijbehorende themagebied Avalon overwoog het Limburgse attractiepark meerdere uiteenlopende opties, vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn in een interview.

Het stationsgebouw van Fenix huisvest niet alleen de rollercoaster, maar ook een darkridegedeelte van de boottocht Merlin's Quest. In eerste instantie was het de bedoeling om bezoekers slechts te laten wandelen door het onderkomen van tovenaar Merlijn. Later dacht men aan de bouw van een groot kasteel.

"De buitenzijde heeft veel verschillende verschijningsvormen gekend", zegt Van Holsteijn. "Een project is dynamisch en er veranderen veel dingen. Het groeide al snel uit tot een kleine ruïne met enkele darkridescènes."

Behekst
Een tijdje werd ook overwogen om niet Merlijn, maar ijsheks Morgana in het slot te laten wonen. "Dat gaf de ruïne een behekste uitstraling, met veel scherpe en hoekige vormen." Het eindresultaat werd "een organische berghelling met catacomben en een scheve toren", aldus de ontwerper.

Ook voor de achtbaan - met zitplaatsen naast de baan - had Toverland eigenlijk een alternatief in gedachten. Het park was geruime tijd van plan om bij de Nederlandse fabrikant Vekoma een hangende achtbaan met inversies te bestellen. Ook die komt voor op één van de oude schetsen. Uiteindelijk koos de directie voor een wing coaster van de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be