Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Virtueel ritje in nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz dankzij computerspel

19-04-2020, 22.36 uur

De nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz gaat voorlopig niet open, maar het is al wel mogelijk om nu een virtueel ritje maken. Dankzij een creatieve gamer kan iedereen de dubbele familieachtbaan vanuit huis beleven. YouTube-gebruiker Tricky Plays Games bouwde de rollercoaster tot in detail na in computerspel Planet Coaster.

De attractie, gebouwd op de oude plek van de Bob, bestaat uit twee banen met elektrisch aangedreven treinen die in tegenovergestelde richting vertrekken. Ze maken steeds twee rondjes achter elkaar. Het achtergrondverhaal draait om de twee kwajongens Max en Moritz die ontsnappen uit de klokkenwerkplaats van hun moeder.

Een filmpje van ruim zes minuten geeft een goed beeld van hoe een ritje uiteindelijk zal verlopen. De maker had niet alleen aandacht voor de baan, de decors en het landschap, maar bijvoorbeeld ook voor de speciale effecten in de wachtrij.

Gesloten
De openingsdatum van Max & Moritz is nog niet bekend. Voorlopig is de Efteling gesloten vanwege het coronavirus. Halverwege maart vonden al testritten plaats.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be