Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verblijdt fans met historische documentaire

19-04-2020, 14.46 uur

De Efteling heeft een bijzondere film uit het archief gehaald. Ter gelegenheid van de 125e geboortedag van illustrator Anton Pieck publiceert het attractiepark een historische documentaire op YouTube. In de half uur durende video haalt wijlen Efteling-ontwerper Ton van de Ven herinneringen op aan het leven van Pieck.

De beroemde tekenaar wordt gezien als één van de grondleggers van de Efteling. Begin jaren vijftig ontwierp hij de eerste tien sprookjestaferelen voor het Sprookjesbos. In de jaren erna volgen er meer sprookjes. Later was hij ook verantwoordelijk voor onder andere het Kinderspoor, het Carrouselpaleis en het Diorama. Tot zijn overlijden in 1987 bleef hij betrokken bij het park.

De documentaire 'In de voetsporen van Anton Pieck' werd uitgebracht in 1995. Van de Ven bezocht daarvoor verschillende plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Pieck. Ook komen geestige anekdotes voorbij over het samenwerken met de tekenaar. Destijds was de film op videoband te koop in het park.

Opvolger
Ton van de Ven nam in 1975 de taken van Anton Pieck over. Hij wordt gezien als de opvolger van Pieck bij de Efteling. Van de Ven, overleden in 2015, ontwierp iconische attracties als het Spookslot, Fata Morgana, het Volk van Laaf, Droomvlucht, Villa Volta en Vogel Rok.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be