Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Schaatsshow Europa-Park in het teken van nieuwe piratenattractie

19-04-2020, 13.12 uur

Bezoekers van Europa-Park kunnen dit jaar niet om de opening van de darkride Piraten in Batavia heen. Het Duitse pretpark besteedt op verschillende plekken aandacht aan de komst van de piratenattractie. Zo staat de jaarlijks terugkerende schaatsshow nu in het teken van het verhaal achter de attractie.

De dertig minuten durende voorstelling, die de show Paddington on Ice vervangt, gaat Surpr'Ice with the Fire Tiger heten. Het verhaal gaat over de jacht op een zeer gewilde magische dolk. Piraat Bartholomeus van Robbemond wordt daarbij tegengewerkt door slechterik Cortez.

"We benaderen het thema van de nieuwe attractie Piraten in Batavia", vertelt entertainmentdirecteur Ian Jenkins. "Daarbij reizen we door Marokko, Egypte en een voodoo-jungle, om uiteindelijk uit te komen in Azië. We stelen niets uit de attractie, we vullen de attractie aan."

4D-theater
De overdekte boottocht Piraten in Batavia moet komende zomer opengaan. Het is een nieuwe versie van de gelijknamige attractie uit 1987, die in 2018 verwoest werd door een brand. Het bijbehorende verhaal komt ook terug in een korte film die dit jaar vertoond zal worden in het 4D-theater.

Verder opent in de aanloop naar de officiële opening alvast een 'preview center' in de eerste ruimte van de toekomstige wachtrij.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be