Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Werkzaamheden voor nieuwe mega-achtbaan Walibi Belgium gestart

19-04-2020, 12.29 uurBeeld: @parcplaza

Walibi Belgium maakt zich klaar voor de bouw van een gigantische nieuwe achtbaan. Het is de bedoeling om in 2021 een mega coaster van maar liefst 50 meter hoog te openen. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, blijkt uit foto's van fansite ParcPlaza.

De toekomstige locatie van de 1200 meter lange achtbaan is bouwrijp gemaakt. Alle bomen, struiken en andere obstakels in het gebied werden weggehaald. Op het bouwterrein, gelegen aan de rand van het bestaande park, moet uiteindelijk een Afrikaans themagebied verrijzen.

Walibi Belgium wil de hoogste en de snelste achtbaan van de Benelux neerzetten, met een topsnelheid van 113 kilometer per uur. Het snelheidsrecord is nu nog in handen van lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland, die bijna 107 kilometer per uur gaat. De hoogste coaster van de Benelux is op dit moment de ruim 46 meter hoge Goliath in Walibi Holland.

Tegenvaller
Of de geplande opening in 2021 door kan gaan, is afwachten. Door de coronacrisis krijgt Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes nu een enorme financiële tegenvaller te verwerken. Het bedrijf heeft al bekendgemaakt dat toekomstige projecten vanwege financiële tegenvallers mogelijk worden uitgesteld.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be