Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dieren in Artis verwend met illegale zeebaars

20-04-2020, 15.54 uur

Dierentuin Artis in Amsterdam heeft een grote partij illegaal gevangen zeebaars ontvangen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nam afgelopen week 508 kilo zeebaars in beslag bij de visafslag van IJmuiden. 308 kilo daarvan was niet geschikt voor verkoop.

Die ondermaatse vis is geschonken aan Artis, bevestigt een woordvoerster van de NVWA aan Looopings. In eerste instantie werd de zeebaars aangeboden aan het Dolfinarium in Harderwijk. "Maar al onze dieren vinden zeebaars niet lekker", zegt een voorlichter van het Gelderse dierenpark.

"Dit hebben we in het verleden een paar keer geprobeerd, maar het was geen succes." Het Dolfinarium heeft vooral behoefte aan vette vis, weet de NVWA-woordvoerster. "Zoals haring. Voor de volledigheid: zeebaars is geen vette vis."

IJsberen
Omdat het slecht gaat met de zeebaars is het sinds april 2019 niet toegestaan om meer dan één zeebaars te vangen voor eigen consumptie. Vorig jaar werd in beslag genomen zeebaars al eens gedoneerd aan de ijsberen van Diergaarde Blijdorp.

Meer Artis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be