Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tony's Chocolonely Chocolate Circus

Eerste ontwerp voor Tony's Chocolonely-achtbaan in Zaandam

17-04-2020, 22.18 uur | Reacties

Plannen voor een heuse Tony's Chocolonely-achtbaan worden steeds concreter. Het Nederlandse chocolademerk wil in Zaandam een nieuw hoofdkantoor bouwen, met als belangrijkste blikvanger een échte rollercoaster. Als de gemeenteraad het plan ziet zitten, kan de bouwvergunning aangevraagd worden.

Bij het bestaande Pakhuis De Vrede, gelegen aan het Noordzeekanaal, moet een enorme chocoladefabriek verschijnen. Verder huisvest Tony's Chocolonely er kantoren, een restaurant, congresfaciliteiten en filmzalen. Maar het absolute klapstuk moet de achtbaan worden.

Die wordt onderdeel van een felrood paviljoen, blijkt uit een schets van architectenbureau SeARCH. Bezoekers moeten er op speelse wijze kennismaken met de wereld van chocolade. Aan wat voor type achtbaan de initiatiefnemers denken, is nog niet duidelijk. Het ontwerp toont één looping.

Circus
Over ongeveer drie jaar moet het zogeheten Tony's Chocolonely Chocolate Circus af zijn. Er wordt al jaren over het concept gesproken. In 2016 zei directeur Henk Jan Beltman nog stellig: "Over drie jaar gaat die fabriek open."

Meer Tony's Chocolonely Chocolate Circus
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be