Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens attractiepark wordt kinderopvang

17-04-2020, 19.32 uur

Een attractiepark in de Deense hoofdstad Kopenhagen fungeert tijdelijk als een kinderopvang. Scholen en kinderdagverblijven in Denemarken zijn sinds woensdag weer geopend, onder strikte voorwaarden. Zo moet er vanwege het coronavirus minimaal twee meter afstand zitten tussen de tafels van leerlingen.

Door die afstandsregel is er veel meer ruimte nodig om iedereen op te vangen. De overheid kijkt daarom naar alternatieve locaties, zoals sporthallen en culturele instellingen. Met pretpark Tivoli Gardens is afgesproken dat jonge kinderen de komende tijd gebruik kunnen maken van een buitenspeeltuin en het Hans Christian Andersen-kasteel.

"We zijn blij dat we een handje kunnen helpen", reageert scheidend Tivoli-directeur Lars Liebst. "We hebben natuurlijk ervaring met kinderen. En er is genoeg ruimte in het park omdat Tivoli in verband met corona gesloten is." Het is de bedoeling om op maandag 11 mei weer open te gaan.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be