Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische attractieparken presenteren gezamenlijk plan voor heropening

20-04-2020, 13.01 uur

Belgische attractieparken hopen snel meer duidelijkheid te krijgen over een eventuele heropening. Branchevereniging Belgoparks heeft daarvoor een gezamenlijk plan opgesteld en voorgelegd aan de Nationale Veiligheidsraad van België. Daarin staan verschillende maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan.

Zo worden bezoekersaantallen gelimiteerd en moeten gasten overal afstand van elkaar kunnen houden. Bij de brancheorganisatie horen Walibi Belgium, Bobbejaanland, Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Pairi Daiza, Bellewaerde, Boudewijn Seapark en Sea Life Blankenberge.

"De wachtrijen zullen waar nodig langer gemaakt worden en er zullen markeringen voorzien worden waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven", staat in een collectieve verklaring. In verband met de nieuwe maximumcapaciteit zijn tickets straks alleen nog vooraf te koop, op datum.

Meet-and-greets
Veiligheidsbeugels en andere veelgebruikte onderdelen van attracties moeten regelmatig ontsmet worden. Activiteiten waarbij sociale onthouding niet gegarandeerd kan worden, zoals meet-and-greets met mascottes en evenementen, gaan niet door. "Ook de capaciteit van bepaalde attracties zal aangepast worden om telkens de nodige afstand te garanderen."

Waarschijnlijk neemt de Nationale Veiligheidsraad eind deze week een beslissing over het lot van de pret- en dierenparken in België. De landelijke coronamaatregelen werden onlangs verlengd tot en met zondag 3 mei. Muziekfestival en andere massa-evenementen zijn tot eind augustus verboden, maar daar vallen pretparken niet onder.

Beveiligers
Eerder kwamen Bellewaerde en de Plopsa-parken al met een eigen oplossing voor het coronavraagstuk. Plopsa zei ook koortsmeters te willen installeren. Bellewaerde kondigde aan extra beveiligers te gaan inhuren om ervoor te zorgen dat bezoekers zich aan de nieuwe regels houden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be