Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark De Oliemeulen

Brabants dierenpark dankzij donaties gered van de ondergang

16-04-2020, 23.58 uur

Het Brabantse dierenpark De Oliemeulen vreesde even ten onder gaan vanwege de coronacrisis, maar het publiek is het park te hulp geschoten. Na een oproep op social media wist de kleinschalige Tilburgse dierentuin maar liefst 38.000 euro op te halen. Daarmee kunnen de komende tijd alle dieren verzorgd worden.

"Ook voor ons en onze 750 dieren zijn het onzekere tijden", liet De Oliemeulen eerder weten. "Nu wij onze deuren hebben moeten sluiten, vallen de inkomsten volledig weg. Ondertussen lopen onze kosten gewoon door. Help ons alstublieft en laat onze dieren niet de dupe worden."

Gulle fans gaven daar massaal gehoor aan. Via een speciale donatiepagina hoopte het park 35.000 euro op te halen. Intussen is het streefbedrag ruim overschreden. "Dat betekent dat we weer eventjes het hoofd boven water kunnen houden en voor onze dieren kunnen blijven zorgen", laat De Oliemeulen opgelucht weten.

Dankbaar
Het management bedankt iedereen die een financiële bijdrage heeft gedaan. "Het is niet in woorden te omschrijven hoe dankbaar we zijn." Men hoopt dat het park snel weer open kan.

De Oliemeulen omschrijft zichzelf als "het vreemdste dierenpark van Nederland". In 33 jaar tijd is de lokale trekpleister uitgegroeid van reptielenhuis tot een dierenpark met meer dan 150 verschillende diersoorten, waaronder apen, katachtigen, roofvogels, slangen, spinnen en krokodillen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be