Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Ramp voor Duitse kermiswereld: overheid verbiedt grote kermissen tot eind augustus

15-04-2020, 21.20 uur

De Duitse kermiswereld moet een enorme dreun incasseren. Vanwege het coronavirus zijn alle grote evenementen in Duitsland tot eind augustus verboden. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel vandaag bekendgemaakt. Onder het verbod vallen ook kermisfeesten.

Dat betekent hoogstwaarschijnlijk de doodsteek voor grote kermissen in bijvoorbeeld Duisburg, Hannover, Munster, Düsseldorf, Hamburg en Aachen, die in de zomermaanden plaats zouden vinden. Ook de gigantische Cranger Kirmes in Herne - van 6 tot en met 16 augustus - lijkt een verloren zaak.

De annuleringen zijn nog niet allemaal definitief. Deelstaten hebben zelf ook een vinger in de pap. In sommige steden gaan stemmen op om een aangepaste kermis te realiseren, die voldoet aan de coronaregels. Toch lijkt 2020 voor kermisexploitanten hoe dan ook een een rampzalig jaar te worden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be