Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Italiaans attractiepark: 'Wij zijn klaar voor heropening'

15-04-2020, 13.43 uur

Ook in Italië staan de pretparken te popelen om weer open te gaan. Het Italiaanse attractiepark Mirabilandia is "klaar voor een heropening met maximale veiligheidsmaatregelen", vertelt directeur Riccardo Marcante in een interview. Hij denkt genoeg aanpassingen verricht te hebben om aan alle overheidseisen te voldoen.

Directeur Marcante heeft naar eigen zeggen gekeken naar het "Chinese model, aangepast aan de westerse realiteit". "We kunnen het ons niet veroorloven dat onze gasten enig risico lopen", zegt hij over het coronavirus. Daarom wordt gekozen voor een verlaagde capaciteit, het schrappen van entertainment en het leeg laten van zitplaatsen in achtbanen. "En na afloop van een ritje zullen we de karretjes moeten desinfecteren."

Het gebruiken van mondkapjes noemt de pretparkbaas "onvermijdelijk". "En indien gewenst kunnen we de lichaamstemperatuur van iedereen bij binnenkomst controleren." Is Mirabilandia niet bang voor een nare sfeer? "Het zou de pret een beetje kunnen bederven, maar het is geboren uit noodzaak."

Slagharen
De tactiek van Mirabilandia is interessant, omdat het park onderdeel is van de Spaanse groep Parques Reunidos. Daarbij horen ook parken bij ons in de buurt: Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Of zij uiteindelijk dezelfde methodes zullen hanteren, valt nog niet te zeggen.

Mirabilandia wacht momenteel op toestemming van de Italiaanse autoriteiten. Eigenlijk was het de bedoeling om op vrijdag 1 mei weer open te gaan. Daar heeft de regering een stokje voor gestoken, door de landelijke lockdown in Italië te verlengen tot zeker 3 mei.

Meer Mirabilandia
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be