Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Oude pop uit Het Land van Ooit geveild in SBS-show

08-04-2020, 19.56 uur

In een tv-programma op SBS6 kwam dinsdagavond een oude pop uit het failliete pretpark Het Land van Ooit voorbij. Ene Yvette bood in de veilingshow Cash or Trash een ridderfiguur aan dat jarenlang in het Brabantse themapark gestaan heeft. De vrouw wist de ridder een tijdje geleden op de kop te tikken voor 100 euro.

Zij gebruikte de pop als decoratiemateriaal bij een toneelvoorstelling. "De vorige eigenaar heeft het gekocht op een veiling bij Het Land van Ooit", weet ze. "Hij heeft een tijdje bij een bioscoop gestaan." Het Land van Ooit ging in 2007 failliet. In maart 2008 vond de executieverkoop plaats.

De handelaren van Cash or Trash hadden uiteindelijk 500 euro over voor de ridder, die Henk wordt genoemd. Overigens was presentator Martien Meiland niet zo gecharmeerd van de Ooit-pop. "Ik moet je wel eerlijk bekennen: wat zit er een vreselijk lelijk hoofd op", zei hij.

Terugkijken
De uitzending is terug te kijken op de website van SBS6.

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be